جملات مجهول

گرامر مجهول در زبان انگلیسی (Passive Grammar)

جملات مجهول از مهم ترین ساختار های گرامر زبان انگلیسی می باشد. در زبان انگلیسی به طور کلی دو نوع جمله وجود دارد:

  1. جملات معلوم (active)
  2. جملات مجهول (passive)

از قبل با جملات معلوم آشنایی دارید. جملات معلوم، جملاتی  هستند که در آن ها فاعل یا کننده کار معلوم است. در این مقاله سعی می کنیم به صورت خلاصه به توضیح جملات مجهول (passive) و استفاده های آن بپردازیم.

تشخیص ساختار مجهول

در حالت کلی، معمولا مجهول از یکی از شکل های فعل be ( مثلا is, was, were ) به علاوه ی قسمت سوم  فعل، ساخته می شود. قانون طلایی جملات مجهول، be به علاوه شکل سوم فعل (past participle) می باشد. در جمله های زیر چند مثال می زنیم؛ لطفا به این قانون توجه کنید:

 

“This car is used by all family members.” → “is used”

“Students are given a test every week.” → “are given”

“The window was broken yesterday.” → “was broken”

در جمله ی اول، فاعل در آخر جمله با حرف اضافه “by” آمده است. در جملات مجهول این ساختار رایج است ولی ضروری نیست. به هر حال زمان هایی که نیاز به اشاره به فاعل نیز می باشد، می توان از حرف اضافه “by” و سپس فاعل استفاده کرد. در ادامه بیشتر از این نوع جملات مجهول صحبت می کنیم.

لازم به ذکر است که همه ی جملات با ساختار be+ past participle، مجهول نیستند. برای مثال جمله ” .He is interested in sports ” را در نظر بگیرید. این یک جمله معلوم است؛ زیرا ” interested” یک حالت را توصیف می کند و قسمتی از فعل به حساب نمی آید. این جمله شبیه به جملاتی مانند “.He is active” یا “ُ.She is kind” می باشد که در آن ها “active” یا “kind” صرفا فاعل را توصیف می کنند. بنابراین to be+ past participle فقط در صورتی مجهول به حساب می آید که شکل سوم فعل past participle به عنوان فعل استفاده شود.

استفاده جملات مجهول

 مجهول چندین کاربرد مهم دارد. در زیر به این استفاده ها از ساختار مجهول می پردازیم:

استفاده اول:

وقتی نمی دانیم فاعل یا انجام دهنده کاری چه کسی است، از ساختار مجهول استفاده می کنیم. مثلا در جمله “.The window was broken yesterday” ما می دانیم شیشه پنجره شکسته است ولی نمی دانیم گه کسی آن را شکسته است. بنابراین از جمله مجهول استفاده کردیم.

 

استفاده دوم:

وقتی می خواهیم تأکید از فاعل یا انجام دهنده ی کار به مفعول منتقل شود، از جملات مجهول استفاده می کنیم. جمله “.This car is used by all family members” را در نظر بگیرید؛ ما می دانیم فاعل جمله “family members” می باشد ولی چون قصد داریم تاکید جمله روی مفعول “this car” باشد، ساختار مجهول را به کار می بریم. با این کار، تمرکز جمله به مفعول منتقل می شود چرا که به هر دلیلی می خواهیم به “this car” تاکید داشته باشیم.

این استفاده از جملات محهول به خصوص در متون علمی رایج می باشد. در متن های آکادمیک و علمی در بسیاری از موارد تاکید بر کار یا تحقیقی است که انجام گرفته است. برای مثال، در جمله “.The experiment was performed in a laboratory” مفعول جمله “the experiment” بوده است و در واقع اهمیتی ندارد که چه کسی این آزمایش را انجام داده است (یک محقق، دانشجو، کارآموز، …)؛ آن چه مهم است این نکته است که این آزمایش در آزمایشگاه انجام گرفت و نه در جای دیگری. جمله معلوم به عنوان مثال می توان “.The researcher performed the experiment in a laboratory” یا “The student performed the experiment in a laboratory” یا … باشد؛ هر جند در یک متن علمی، ما به مفعول “the experiment” توجه داریم و نه به کننده این عمل.

 

استفاده سوم:

کاربرد دیگر از ساختار مجهول در زبان انگلیسی زمانی است که فاعل توسط چند جمله واره (clause) توثیف شده است و اگر جمله مجهول استفاده نکنیم، ارتباط بین این جمله واره های توصیفی و فاعل به هم می ریزد. به مثال زیر توجه کنید:

“.This book was written by Mark Twain, who is an American writer”

این یک جمله مجهول است که به درستی استفاده شده است. اما اگر آن را به یک جمله معلوم تبدیل کنیم، کاملا اشتباه می شود.

“.Mark Twain wrote this book, who is an American writer”

همان طور که ملاحظه می کنیدجمله دوم غلط است چرا که جمله واره “who is an American writer” باید “Mark Twain” را توصیف کند در صورتی که در جمله دوم “book” را توصیف کرده است!

 

در این مقاله سعی کردیم به صورت مختصر و مفید به ساختار مجهول انگلیسی و انواع کاربرد آن بپردازیم. اگر سوالی در مورد جملات مجهول دارید، در قسمت کامنت ها می توانید از ما بپرسید.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *